Program

IEC Boarding (Programul de Școli Boarding) este un program IEC - International Education Center.

 • Programul oferă elevilor din Romania si Republica Moldova posibilitatea de a se înscrie la cele mai bune școli boarding (școli sau licee de elită, cu internat) din Austria, Canada, Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie sau Statele Unite.
 • Elevii au oportunitatea să urmeze diferite programe de studiu în aceste țări: IB - International Baccalaureate (Middle Years Program, Diploma Program), British A Levels, British GCSE (General Certificate of Secondary Education), IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), Swiss Matura, German Abitur, AP - Advanced Placement, American SAT etc.  
 • În unele scoli, elevii au posibilitatea să studieze și numai pentru un singur trimestru, dar cei mai multi elevi aleg să studieze în străinătate integral.

IEC - International Education Center este organizație membră a EAIE - European Association for International Education și NAFSA - Association of International Educators

Misiunea programului

Misiunea noastră este să sprijinim elevii pentru identificarea celei mai potrivite școli, să-i ghidăm în procesul de aplicare și să-i consiliem pe perioada studiilor. Metodologia noastră de consiliere educațională are la baza experiența noastră de peste 20 ani în domeniul educației internaționale, multiplele parteneriate pe care le avem încheiate cu scoli boarding din întreaga lume, școli selectate și vizitate de către consultanții noștri educaționali.

Cum facem asta?

 • oferim elevului și familiei acestuia consiliere educațională în alegerea școlii
 • la solicitarea familiei elevului, aranjăm detaliile logistice pentru vizitarea școlii de către elev și parinții acestuia, la o dată agreată cu reprezentanții școlii
 • oferim elevului și familiei acestuia materiale informative despre școală și formularele de aplicare
 • oferim elevului consiliere pentru completarea formularelor de aplicare
 • verificăm formularele de aplicare și după verificare, le trimitem școlii
 • facilităm susținerea testelelor educaționale necesare pentru înscrierea elevului în școală
 • facilităm comunicarea între școală, elev și familia acestuia, monitorizăm progresul academic al elevului
 • facilităm obținerea de către elev a documentației pentru viză, dacă pentru țara în care elevul va studia este necesară obținerea vizei de studiu sau de ședere
 • oferim informații despre manifestările extrașcolare, tabere și excursii organizate de școală

Elevii pot urma programe specifice țărilor în care sunt localizate scolile (A Levels pentru școlile britanice, Swiss Matura pentru școlile elvețiene, Abitur pentru școlile germane sau AP - Advanced Placement respectiv SAT pentru școlile americane) dar și programe internaționale (cum ar fi programul de Bacalaureat Internațional) în toate țările participante la program. 

IB International Baccalaureate - Bacalaureatul Internațional

Bacalaureatul Internațional (IB - International Baccalaureate) este poate cea mai elitistă formă de absolvire a studiilor liceale. A avea o diplomă de Bacalaureat Internațional înseamnă a-ți fi recunoscute studiile de către toate universitățile din lume.

Bacalaureatul International vine după o perioadă de studii “speciale” de 2 ani în limba engleză, timp în care elevul învață cum să învețe, cum să-și dezvolte propria identitate și cultură - își dezvoltă abilitățile de comunicare și de înțelegere a unei alte limbi, a unei alte culturi. Curriculum de studii IB - International Baccalaureate conține materii alese din 6 grupuri de discipline distincte (matricea-hexagon a Bacalaureatului Internațional).

 • Grupa 1 - First Language
 • Grupa 2 - Second Language
 • Grupa 3 - Individuals and Societies
 • Grupa 4 - Experimental Sciences
 • Grupa 5 - Mathematics and Computer Science
 • Grupa 6 - Arts

Elevii studiază deci 6 obiecte, 3 dintre acestea fiind mai aprofundate și având un număr de 240 de ore (Higher Level) și celelalte 3 subiecte la un nivel standard (Standard Level), având doar 150 de ore incluse.

La acestea se adaugă 3 evaluari suplimentare: Extended Essay (EE), Theory of Knowledge (ToK) și Creativity, Action, Service (CAS), care sunt obligatorii și care, împreună cu cele 6 discipline academice, stau la baza obținerii Diplomei de Bacalaureat Internațional.

 • Extended Essay (EE) – asa cum îi spune și numele, este un eseu de dimensiuni mai mari, cu o limită de 4.000 de cuvinte și oferă elevului șansa de a aprofunda un subiect preferat și de a-l familiariza cu munca individuală și cu abilitățile de scriere pe care o universitate le așteaptă de la acesta.
 • Theory of Knowledge (TOK) – un curs care are menirea de a furniza coerență, explorând natura cunoștiințelor din mai multe domenii și încurajând aprecierea unor perspective culturale diferite. Suportul evaluarii la această disciplină este un eseu individual cu o limită de maxim 1.200 cuvinte.
 • Creativity, Action, Service (CAS) – participarea la acest curs încurajeaza elevii să fie implicați în activități sportive, artistice și muncă în folosul comunității, făcându-i să conștientizeze și să aprecieze comunitatea în afara orelor de curs.

Datorită renumelui de care se bucură Bacalaureatul Internațional, mai multe universități dau credite studentilor din primul an de studiu care dețin o asemenea diplomă, adică îi vor scuti de un număr de examene. Un rezultat bun la examenele de Bacalaureat International oferă garanția admiterii la cele mai bune universități din lume. 

Mai jos găsiți școlile boarding clasificate după sistemul curricular pe care îl oferă:

Școli Bacalaureat Internațional (IB - International Baccalaureate)

Școli Bacalaureat American (AP - Advanced Placement)

Școli Bacalaureat Britanic (A Levels)

Școli Bacalaureat Francez (French Baccalaureate)

Școli Bacalaureat German (Abitur)

Școli Bacalaureat Elvețian (Swiss Matura)