Program

Programul de Scoli Boarding (Boarding Schools Program) este un program IEC - International Education Center.

 • Programul ofera elevilor posibilitatea de a se inscrie la cele mai bune scoli boarding (scoli sau licee de elita, cu internat) din Austria, Canada, Elvetia, Franta, Germania, Marea Britanie sau Statele Unite.
 • Elevii au oportunitatea sa urmeze diferite programe de studiu in aceste tari: IB - International Baccalaureate (Middle Years Program, Diploma Program), British A Levels, British GCSE (General Certificate of Secondary Education), IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), Swiss Matura, German Abitur, AP - Advanced Placement, American SAT etc.  
 • In unele scoli, elevii au posibilitatea sa studieze si numai pentru un singur trimestru, dar cei mai multi elevi aleg sa studieze in strainatate integral.

IEC - International Education Center este organizatie membra a EAIE - European Association for International Education si NAFSA - Association of International Educators

Misiunea programului

Misiunea noastra este sa sprijinim elevii pentru identificarea celei mai potrivite scoli, sa-i ghidam in procesul de aplicare si sa-i consiliem pe perioada studiilor. Consultanta oferita are la baza experienta noastra de peste 20 ani in domeniul educatiei internationale, multiplele parteneriate pe care le avem incheiate cu scoli boarding din intreaga lume selectate si vizitate de catre consultantii nostri educationali.

Cum facem asta?

 • oferim elevului si familiei acestuia consultanta in alegerea scolii;
 • la solicitarea familiei elevului, aranjam detaliile logistice pentru vizitarea scolii de catre elev si parintii acestuia, la o data agreata cu reprezentantii scolii; 
 • oferim elevului si familiei acestuia materiale informative despre scoala si formularele de aplicare; 
 • oferim elevului consiliere pentru completarea formularelor de aplicare; 
 • verificam formularele de aplicare si dupa verificare, le trimitem scolii; 
 • facilitam sustinerea testelelor educationale necesare pentru inscrierea elevului in scoala; 
 • facilitam comunicarea intre scoala, elev si familia acestuia, monitorizam progresul academic al elevului; 
 • facilitam obtinerea de catre elev a documentatiei pentru viza, daca pentru tara in care elevul va studia este necesara obtinerea vizei de studiu sau de sedere; 
 • oferim informatii despre manifestarile extrascolare, tabere si excursii organizate de scoala.

Elevii pot urma programe specifice tarilor in care sunt localizate scolile (A Levels pentru scolile britanice, Swiss Matura pentru scolile elvetiene, Abitur pentru scolile germane sau AP-Advanced Placement respectiv SAT pentru scolile americane) dar si programe internationale (cum ar fi programul de Bacalaureat International). 

IB - International Baccalaureate

Bacalaureatul International (IB - International Baccalaureate) este poate cea mai elitista forma de absolvire a studiilor liceale. A avea o diploma de Bacalaureat International inseamna a-ti fi recunoscute studiile de catre aproape mai toate universitatile din lume.

Bacalaureatul International vine dupa o perioada de studii “speciale” de 2 ani in limba engleza, timp in care elevul invata cum sa invete, cum sa-si dezvolte propria identitate si cultura, isi dezvolta abilitatile de comunicare si de intelegere a unei altei limbi, a unei altei culturi. Curriculum de studii contine materii alese din 6 grupuri de discipline distincte (matricea-hexagon a Bacalaureatului International).

 • Grupa 1 - First Language
 • Grupa 2 - Second Language
 • Grupa 3 - Individuals and Societies
 • Grupa 4 - Experimental Sciences
 • Grupa 5 - Mathematics and Computer Science
 • Grupa 6 - Arts

Elevii studiaza deci 6 obiecte, 3 dintre acestea fiind mai aprofundate si avand un numar de 240 de ore (Higher Level) si celelalte 3 subiecte la un nivel standard (Standard Level), avand doar 150 de ore incluse.

La acestea se adauga 3 evaluari suplimentare: Extended Essay (EE), Theory of Knowledge (ToK) si Creativity, Action, Service (CAS), care sunt obligatorii si care, impreuna cu cele 6 discipline academice, stau la baza obtinerii Diplomei de Bacalaureat International.

 • Extended Essay (EE) – asa cum ii spune si numele, este un eseu de dimensiuni mai mari, cu o limita de 4.000 de cuvinte si ofera elevului sansa de a aprofunda un subiect preferat si il familiarizeaza cu munca individuala si cu abilitatile de scriere pe care o universitate le asteapta de la acesta.
 • Theory of Knowledge (TOK) – un curs care are menirea de a furniza coerenta, explorand natura cunostiintelor din mai multe domenii si incurajand aprecierea unor perspective culturale diferite. Suportul evaluarii la aceasta disciplina este un eseu cu o limita de maxim 1.200 cuvinte.
 • Creativity, Action, Service (CAS) – participarea la acest curs incurajeaza elevii sa fie implicati in activitati sportive, artistice si munca in folosul comunitatii, facandu-i sa constientizeze si sa aprecieze comunitatea in afara orelor de curs.

Datorita renumelui de care se bucura Bacalaureatul International, mai multe universitati dau credite studentilor din primul an de studiu care detin o asemenea diploma, adica ii vor scuti de un numar de examene.

Scoli Bacalaureat International (IB - International Baccalaureate)

Scoli Bacalaureat American (AP - Advanced Placement)

Scoli Bacalaureat Britanic (A Levels)

Scoli Bacalaureat Francez (French Baccalaureate)

Scoli Bacalaureat German (Abitur)

Scoli Bacalaureat Elvetian (Swiss Matura)